måndag 28 februari 2011

14/2 Måndag Molokai

Alla hjärtans dag. Till frukost blir de hot bred från gårdagen. Efter de åker tjejerna till ett kaffe ställe och hade tjejsnack och killarna åkte till ett annat ställe. Så vi fick fråga ledarna vad vi ville om allt möjligt. Sen åkte vi hem och packade in massa saker i bilarna inför hajken som vi sen skulle åka på. Åkte sedan till Molokai Burger för lunch och sen vidare till Andrews "hus". Vi hade en tävling tjejerna mot killarna om vilka som kunde sätta upp sitt tält snabbast och med en hand.

Vi hittade en spindel. Och för er som undrar så höll jag absolut inte i den. 




Mason slår bläckfisken mot marken för att göra den mörare

 


När vi va klara med de gick vi ner till stranden som låg ca 100 meter bort för att bada men de va inget bra badställe där så de slutade med att vi satte oss ner och Carl hittade en kokosnöt som han försökte öppna. Sen kom Andrews kompisar förbi med nyfångad bläckfisk. De va väldigt cool för den ändrar färg när den dör. Från blågrå till svartbrun. Så de blev bläckfisk till middag plus nån slags hawaiifisk, rådjur, pasta med räkor, ris och vitlöksbröd. läckfisken va ganska seg att äta men de vanliga fisken var god. Till efterätt blev de bananer med choklad.

Hawaii fisk

Sedan skrev vi alla hjärtans daglappar till varandra. Så alla hade en lapp med sitt namn på och så skickade de runt så att alla skrev något på allas lappar. Efter de hade vi andakt och vi fick lyssna på Andrews testimony.

2 kommentarer:

  1. gillar du den nya maten bläckfisk och fisken med dom fula ögonen? Kan du fråga blomstertanten om det går att ta med sig några bra sticklingar till sverige från deras gröna eller blommande växter eller frön som vi kan så här hemma. face bok pratar du mycket på den med kompisar? mamma

    SvaraRadera
  2. mot solbränna kan man använda en växt som heter aloera på svenska man bryter ett blad och gnider saften mot det röda.lycka till.pia

    SvaraRadera