fredag 16 september 2011

Behandling, dag 8

Idag är de ju också dag 8, dag 1 var första behandlingsdagen. Dag 8 är andra behandlingsdagen så blev stucken i ryggen igen, utan bedövning denna gången eftersom jag redan fått massa morfin så tyckte hon att det var onödigt. Bedövningssprutan gör nästan ondare än själva sprutan som dom sticker in till ryggmärgsvätskan med så då kan man lika gärna strunta i den.

Man ligger  i alla fall på sidan med benen uppdragna som i fosterställning och huvudet böjt innåt. Detta för att ryggkotorna ska vara så "öppna" som möjligt för man sticker ju sedan mellan dem. Sedan sticker man in en nål till ryggmärgsvätskan och tappar ut lite vätska och sedan kan man använda samma nål för att spruta in cellgifterna. Men allt måste göra väldigt sakta så man får ligga med nålen i ryggen i ca 5 minuter. Ganska läskigt men det är i alla fall mycket bättre än benmärgsprovet. Sen efteråt måste man ligga ner i ca 2 timmar annars kan man få en rejäl huvudvärk. Vet inte riktigt varför men de finns en förklaring.

Sedan fick jag också cellgiftsdropp en stund men denna gången var dosen inte alls lika stor vilket gör att jag kommer må bättre än förra gången efter. Dagen har alltså varit väldigt lång och tuff och nu ser jag fram emot att få sova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar