fredag 9 mars 2012

Angående inlägget nedan

Alla kämpar vi för att bli accepterade. Att bli omtyckta, få vänner, allra helst bli populära. Bli någon som folk ser upp till och beundrar. Och många av oss lyckas på något plan . Och det är skönt. Det är underbart att ha vänner. Någon att ha roligt med, spendera tid tillsammans med, prata med om saker med, både bra och dåliga. Alla vill vi ha någon eller flera som bryr sig om oss och som vi kan bry oss om.

Men det finns också dom som inte har någon. Det finns dom som är helt ensamma. Alla kan vi känna oss ensamma ibland. Man kanske märker att i svåra tider kanske inte alla man räknade med finns där för en. Men om man har bra vänner så gör dom det, dom finns där. Så att du slipper vara ensam. Dock finns det vissa som inte har någon där. Som ofta är ensamma. Även om det finns folk omkring dom så har dom egentligen ingen att räkna med. Ingen att prata med, ingen som bryr sig om. Och vi är så upptagna med att se till att vi själva ska slippa vara ensamma att vi inte ser dom som verkligen är det.

Och om du vill göra världen till en bättre plats. Där ingen behöver vara ensam så finns det ett sätt att göra det på. Se dig omkring, öppna ögonen och se dom som behöver bli sedda. I skolan, på arbetsplatsen, på fritidsaktiviteten, i kyrkan, på stan, bussen eller något annat ställe. Gå fram och ge av din tid. Bjud med, bjud in, och bjud till lite. För gemenskap är viktigt, livsviktigt i många fall. Utan vänner kan livet vara fruktansvärt svårt. Så om du är lyckligt lottad och vet att du inte är ensam, tacka Gud för det. Och försök sedan att bli mer uppmärksam på andra människor. Försök se vad du kan göra. För det kan betyda allt och du kan göra skillnad. Inte nog med det, du får även chansen att träffa några riktigt coola människor.

Matt 7:12 - Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.

Och om du är ensam, prata med Gud, för Han är den bästa vän man kan ha! Och om du vill ha någon människa att prata med så finns det många professionella och mindre professionella människor vars jobb är att finnas där för dig. Prova kyrkorna, jag vet att dom är allt ifrån perfekta och ibland kan vissa personer där kännas falska. Dom säger en sak men lever inte själva där efter. Men det finns också människor där som bryr sig och som gärna vill prata med dig. Och det finns så mycket mer än bara gudstjänsten. Det finns tonnårsgrupper, scoutgrupper, bönegrupper, kurser för dom som är nyfikna på Gud, körer, symöten, konserter och ungdomsmöten och mycket annat. Vilken ålder du än är i så se om du kan hitta något för dig. Testa Gud och människorna och gå dit. Det kan vara värt det. Och du är inte helt ensam, du har Gud i himlen som vakar över dig och Jesus som går med dig och vill vara din vän. Och som sagt, Gud är en fantastisk vän, jag vet för Han har hjälpt mig mycket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar