lördag 14 april 2012

Om ni känner för att donera lite

När jag lade upp länken om det där armbandet så började jag även surfa runt lite för att försöka hitta nått ställe på nätet där man kan köpa sådana oranga "cancerband". Men det var minsann svårt att hitta. Där emot var rosa bandet väldigt enkelt att hitta. Tycker verkligen att det är sjukt bra att kampanjerna för rosa bandet går så bra och att det blivit så känt men tycker samtidigt att det diskriminerar ca hälften av befolkningen. Nämligen männen. Prostatacancer som exempel är den vanligaste cancerformen hos män, men hur många blåa band ser man i kampanjer, butiker och så vidare. Eller oranga för den delen, leukemi-färgen. Tycker verkligen att det är underbart hur mycket som varje år samlas in till rosa bandet men jag tycker inte man skall ställa en typ av cancer mot en annan. Det är lika jävligt (förlåt men alla andra ord är för tama) vilken cancer man än har fått. Man får gå igenom saker som ingen människa någonsin borde behöva uppleva. Och ofta under en väldigt lång tid.

Hittade i alla fall en insamling till just Leukemi.

Man kan till exempel sms:a BESEGRA 2022 (följt av ditt namn om du vill) till 72988 för att skänka 50 kr till Cancerfonden och forskningen mot LeukemiExempel: BESEGRA 4450 Johan Ek
Eller gå in här: http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/insamlingar/?collection=2022

Och om man bara vill stödja Cancerfonden generellt utan att skänka till någon specifik cancer grupp. Sms:a BESEGRA (följt av ditt namn) till 72988 för att skänka 50 kr till Cancerfonden och forskningen om cancer.


Om man inte har råd att skänka massa pengar (dock är 50 kr inte så mycket om man jämför vad vi vanligtvis lägger på gottigheter och så vidare) eller vill göra något mer så kanske man donera blod eller benmärg. Det räddar också liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar